Radionica – Daj, primi, traži, uzmi, odbij

Davanje, primanje, traženje, uzimanje i odbijanje su moći koje predstavljaju osnove odnošenja. Njihova ispravna upotreba je izvor velike snage i omogućava razvijanje ispunjavajućih razgovora, razmena i odnosa. Onoliko koliko je hodanje, gutanje ili češanje važno za čovekov fizički, toliko je ovih pet sposobnosti važno za njegov psihološki opstanak. Često se dešava da su nam neke bolje a neke slabije razvijene.

Prvi cilj ove radionice je da kroz vežbe telesnog izražavanja koje pokreću doživljavanje, osetimo kako izgleda dati, primiti, tražiti, uzeti i odbiti. Nešto od ovih iskustava moglo bi da vas iznenadi.

Drugi cilj je da povežemo doživljena iskustva sa iskustvima iz svakodnevnog života, da sagledamo koliko i kada od doživljenog inače osećamo. Ispitaćemo šta vam je udobno a šta strano. Možda otkrijemo da neku od ovih moći zloupotrebljavate tj. branite se njenim ispoljavanjem kako ne biste koristili drugu zahtevniju ali prikladniju. To može biti početak rešavanja nekih poteškoća u odnosima.

Ostvarenje ovih ciljeva povećava mogućnost da u svakodnevnom životu prepoznate kada šta radite i da li je to ono što vam odgovara; da u datom dešavanju osetite da li je trenutak za davanje ili primanje, traženje, uzimanje ili odbijanje i da u skladu sa tim postupite. Dakle, želimo da proširimo i učvrstimo bazu iskustava iz koje onda, u bilo kom trenutku, možete da iskoristite ono koje vam je potrebno.

Osim toga, ovo je uvod u ciklus od pet radionica na kojima ćemo svaku od ovih tema pojedinačno obrađivati. One neće biti među sobom povezane, niti je ova uvodna uslov za prisustvovanje ostalima. Ipak, jeste poželjno učestvovati na uvodnoj radionici budući da ćemo tu upoznati značenje i svrhu svake od ovih pet moći, pa će vam biti lakše da procenite šta je ono na čemu biste voleli više da radite.

 

Ukoliko želite da saznate više o detaljima izvođenja ove radionice, upišite svoje podatke:

Vaš e-mail:
Grad u kome živite:
Da li zbog prisustvovanja radionici možete da dođete u Beograd:
Upišite m723 ->
Share

Facebook stranica: Car je go – šta ćemo sad @CarJeGoStaCemoSad

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja o novim sadržajima na sajtu, upišite svoj e-mail:

Upišite kod k887 ->

Bez odobrenja autora zabranjeno je kopiranje i objavljivanje sadržaja na drugim mestima.
Created 2020-2022 by Telesna psihoterapija | All Rights Reserved |